Rally-toko

Rally-toko

Rally-toko on hauska ja monipuolinen koiraharrastus, joka sopii kaikenikäisille ja -kokoisille koirille sekä niiden omistajille. Lajin tavoitteena on kehittää ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä ja parantaa ohjaajan koiran käsittelytaitoja. Rally-tokossa korostetaan iloista kontaktia ja kannustavaa ilmapiiriä, ja liikkeet suoritetaan hymyssä suin ja häntä heiluen. Ohjaaja saa kehua ja kannustaa koiraa koko suorituksen ajan.

Rally-toko on koiraharrastus, joka kehitettiin 2000-luvun alussa Yhdysvalloissa. Se yhdistää elementtejä tokosta, agilitysta ja koiratanssista. Lajissa ohjaaja voi ohjata koiraa sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Radalla suoritetaan erilaisia liikkeitä, kuten istuminen liikkeestä, seisominen liikkeestä, seuraaminen eri tempoilla ja erilaisin käännöksin sekä peruuttaminen ohjaajan edessä. Liikkeet suoritetaan tehtäväkylttien määräämässä järjestyksessä tuomarin suunnittelemalla radalla.

Rally-toko sopii kaikille, olit sitten koiranomistaja tai koiraharrastaja. Laji on erityisen sopiva aloittelijoille, ja kynnys kilpailemiseen on tarkoituksella matala alokasluokassa. Aloittelijaluokassa suoritetaan hihnassa, ja avoimesta luokasta eteenpäin koira saa olla vapaana. Ylemmissä luokissa on enemmän haastetta tavoitteellisille ohjaajille ja kouluttajille. Menestymisen edellytys kaikissa luokissa on hyvä kontakti ohjaajan ja koiran välillä sekä keskittyminen yhteistyöhön.

Rally-toko tarjoaa hauskaa aktivointia ja vahvistaa yhteistyötä ja kontaktia koiran kanssa. Sitä voi harjoitella kotona ja lenkkien yhteydessä. Kilpailusuorituksen aikana koiraa saa kehua ja innostaa. Lajissa myös kehitetään koiran fysiikkaa, etenkin ylemmissä luokissa, joissa tehdään pyörähdyksiä, peruutustehtäviä ja vaativia käännöksiä sekä seurataan ohjaajan oikealla puolella.

Rally-tokokilpailuissa on neljä tasoluokkaa: alokas, avoin, voittaja ja mestari. Kilpailuradalla on erilaisia tehtäväkylttejä, joissa on kuvattuna suoritettava liike ja sen tarkka suoritustapa. Tuomari arvioi suorituksen tarkkuuden ja sujuvuuden sekä koiran ja ohjaajan yhteistyön. Parhaat suoritukset palkitaan ruusukkein ja palkinnoilla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että rally-toko on monipuolinen ja iloinen koiraharrastus, joka sopii kaikenlaisille koirille ja niiden omistajille. Laji kehittää koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä, käsittelytaitoja sekä tarjoaa aktiivista ja hauskaa ajanvietettä. Kilpaileminen rally-tokossa on mahdollista eri tasoluokissa, ja kilpailuradalla suoritetaan erilaisia tehtäviä tuomarin arvioitavaksi.

Takaisin blogiin

Tutustu laajaan koirakoruvalikoimaamme!
Valikoimassamme koirakoruja yli 200 eri koirarodusta 😍