Vastuullisuus

Sehvi.fi:n toiminta on vastuullista!

Haluamme jakaa kanssasi arvomme ja toimintatapamme, kun valmistamme korkealaatuisia koirakoruja ja muita tuotteita kotimaisesta koivuvanerista. Olemme ylpeitä siitä, että olemme tehneet vastuullisuudesta keskeisen osan liiketoimintaamme, ja tässä raportissa kerromme lyhyesti, miten teemme sen.

 

Ympäristövastuu: Rakkaus luontoon ja kestävyyteen

Yrityksemme löytää inspiraationsa ja vastuullisuuden keskellä suomalaista luontoa. Tässä muutamia tapoja, joilla otamme ympäristövastuumme tosissamme:

 1. Koivuvaneri: Kaikki tuotteemme valmistetaan kotimaisesta FSC-sertifioidusta koivuvanerista. Tämä tarkoittaa, että puumme ovat peräisin kestävästi hoidetuista metsistä, jotka tukevat metsien pitkäaikaista terveyttä.
 2. Laserleikkaus: Valmistamme korut laserleikkaamalla, mikä ei ainoastaan tarkoita tarkkuutta ja laadukasta jälkeä, vaan myös vähentää merkittävästi materiaalihukkaa verrattuna perinteiseen valmistustekniikkaan.
 3. Kierrätettävyys: Suunnittelemme tuotteemme niin, että ne ovat täysin kierrätettäviä.
 4. Pakkausmateriaalit: Olemme sitoutuneet vähentämään pakkausjätettä ja käytämme pakkausmateriaaleissa mahdollisimman pitkälti kierrätettyjä materiaaleja. Lisäksi hankimme nämä materiaalit suomalaisilta toimittajilta, tukeaksemme kotimaista taloutta ja vähentääksemme kuljetusmatkojen vaikutusta ympäristöön.

  Lue lisää materiaaleistamme täältä.Sosiaalinen vastuu: Yhteisömme ja asiakkaamme

Asiakkaat ja yhteisömme ovat sydämessämme.
Tässä, miten huolehdimme sosiaalisesta vastuustamme:

 1. Kotimainen tuotanto: Suunnittelemme ja valmistamme kaikki tuotteemme Suomessa.
 2. Asiakaspalvelu: Meidän ei tarvitse ulkoistaa asiakaspalvelua, vaan hoidamme sen itse, näin pystymme palvelemaan asiakkaitamme nopeasti ja varmistamme että asiakkaamme saavat henkilökohtaista palvelua. Kuuntelemme asiakkaitamme, vastaamme kysymyksiin, ja otamme vastaan ideoita uusista tuotteista ja tuoteparannuksista.
 3. Yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa: Teemme mahdollisimman paljon yhteistyötä paikallisten yritysten ja toimijoiden kanssa.
 4. Vastuullinen markkinointi: Noudatamme vastuullista markkinointikäytäntöä emmekä käytä harhaanjohtavaa mainontaa. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme rehellistä ja selkeää tietoa tuotteistamme.


Taloudellinen ja hallinnollinen vastuu: Vakaa ja lainmukainen

Olemme ylpeitä myös siitä, että liiketoimintamme on vakaalla pohjalla, ja noudatamme tiukasti lakia ja sääntöjä:

 1. Kestävä taloudenhoito: Yrityksemme pyrkii pitämään taloutemme vakaana ja kestävänä pitkällä aikavälillä. Teemme jatkuvasti analyysia ja budjetointia varmistaaksemme, että resurssimme käytetään tehokkaasti.
 2. Riskienhallinta: Kartoitamme ja arvioimme liiketoimintaamme mahdollisesti vaikuttavia riskejä ja pyrimme suojaamaan toimintamme mahdollisilta häiriöiltä. Tämä varmistaa liiketoimintamme jatkuvuuden ja vakauden.
 3. Reilu hinnoittelu: Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme kohtuuhintaisia tuotteita, jotka ovat kuitenkin erittäin laadukkaita.
 4. Tietosuoja ja tietoturva: Käsittelemme asiakkaidemme tietoja luottamuksellisesti ja noudatamme tiukkoja tietosuojakäytäntöjä. Tämä varmistaa, että asiakastiedot ovat turvassa ja yksityisyys on suojattu.
 5. Veronmaksu ja lailliset velvoitteet: Noudatamme kaikkia vero- ja lakisääteisiä velvoitteitamme tarkasti. Maksamme veromme ajallaan ja huolehdimme siitä, että kaikki liiketoimintaamme koskevat lailliset vaatimukset täyttyvät.
 6. Turvalliset maksutavat: Käytössämme on PayTrailin ja Klarnan tarjoamat monipuoliset ja turvalliset maksutavat.

 
Kierrätämme

Kaikki meille saapuvissa lähetyksissä tulevat pahvit, muovit yms. lajitellaan ja kierrätetään asianmukaisesti. Pyrimme kaikessa toiminnassamme jatkuvasti vähentämään toimitusketjujen aiheuttamia ympäristöön kohdistuvia haittavaikutuksia.FCS -sertifikaatti

Tuotteemme valmistetaan Koskisen valmistamasta FCS -sertifioidusta kotimaisesta koivuvanerista.

Mikä on FCS-sertifikaatti?

FCS-sertifikaatti (Forest Stewardship Council) on merkintä, joka on suunniteltu edistämään vastuullista metsänhoitoa maailmanlaajuisesti. Se takaa, että puutuotteet, kuten paperi ja puutavara, on tuotettu kestävällä tavalla, joka suojaa metsiä ja niiden ekosysteemejä sekä tukee paikallisia yhteisöjä ja työntekijöiden oikeuksia. FCS-sertifioidut tuotteet ovat peräisin metsistä, joissa on noudatettu tiukkoja ympäristö-, sosiaalisia ja taloudellisia standardeja. Sertifikaatti auttaa kuluttajia tunnistamaan ja valitsemaan ympäristön kannalta kestävämpiä tuotteita.

Lue lisää sertifikaatista täältä:
Koskisen sertifikaatit


Tuotteiden valmistus laserleikkaamalla

Laserleikkaus on korujen valmistuksessa erittäin tehokas ja vastuullinen menetelmä. Tämän tekniikan käyttö mahdollistaa tarkan ja yksityiskohtaisen työstön, mikä vähentää materiaalihukkaa ja edistää resurssien kestävää käyttöä. Koska laserleikkaus on nopeaa ja tarkkaa, se säästää myös aikaa ja energiaa tuotantoprosessissa, mikä vähentää sen ympäristövaikutuksia. Lisäksi menetelmä on turvallinen, sillä se minimoii fyysisen kontaktin leikkauslaitteen ja materiaalin välillä, vähentäen näin työtapaturmien riskiä ja pitäen työympäristön puhtaampana. Näiden ominaisuuksien ansiosta laserleikkaus ei ainoastaan paranna tuotteen laatua ja tehokkuutta, vaan myös tukee vastuullisia valmistusprosesseja koruteollisuudessa.


Pakkausmateriaalit

Käytämme tilausten lähettämiseen pakkausmateriaaleja, joiden raaka-aineena käytetään 100% kierrätettävää ja ympäristöystävällistä aaltopahvia. Aaltopahvin raaka-aineena käytetään uusiutuvia luonnonmateriaaleja. Itse korutuotteet pakkaamme paperi- , tai kangaspusseihin.

Pakkausmateriaalit tilaamme Napakalta.
Lue lisää Napakan materiaalien vastuullisuudesta tästä:
Napakan vastuullisuus

Lue lisää käyttämistämme pakkausmateriaaleista täältä.Tilausten toimitus

Tilausten toimittamiseen asiakkaillemme käytämme Posti Oy:tä, jolla on tavoitteena toimia täysin fossiilittomasti vuoteen 2030 mennessä ja olla päästöissä nettonollassa vuoteen 2040 mennessä.

Lue lisää Postin vastuullisuus tavoitteista täältä:
Posti vastuullisuus


Työtilat

Työhuoneemme sijaitsee asuntomme yhteydessä, joten erillistä työtilaa emme ole toistaiseksi tarvinneet. Vältämme työtiloissamme turhaa energian- ja vedenkulutusta.
Käyttämämme sähkö on päästötöntä.
PKS päästötön energia


Tule mukaan vastuullisuuden matkaamme

Sehvi.fi on sitoutunut ympäristövastuuseen, sosiaaliseen vastuuseen, taloudelliseen ja hallinnolliseen vastuuseen, sekä näistä asioista viestimiseen. Teemme parhaamme tarjotaksemme laadukkaita, eettisiä ja kestäviä koirakoruja. Liity mukaan vastuullisuuden matkaamme ja auta meitä jatkamaan pyrkimystämme kestävään tulevaisuuteen.

Olemme avoimia palautteelle ja ideoille. Jos sinulla on ehdotuksia tai kysymyksiä, ota meihin yhteyttä. Kiitos, että olet osa Sehvi.fi:n yhteisöä!