Materiaalit

TIETOA MATERIAALEISTAMME


Tältä sivulta löydät kattavasti tietoa materiaaleista joita käytämme. Käytämme tuotteissamme vain laadukkaita ja turvallisia kotimaasta hankittuja materiaaleja.


TUOTTEISSAMME KÄYTETTY PUU


Kaikki tuotteissamme käytetyt puumateriaalit ovat FSC -sertifioitua puuta.
Hankimme puun kotimaiselta toimittajalta, Koskiselta. (www.koskisen.fi)
Mitäs sitten oikein tarkoittaa fsc-sertifioitu puu?

FSC-sertifikaatti, eli Forest Stewardship Council -sertifikaatti, on kansainvälinen sertifiointijärjestelmä, jonka tarkoituksena on edistää vastuullista metsänhoitoa maailmanlaajuisesti. FSC:n perustivat ympäristöjärjestöt, metsäteollisuus ja sosiaaliset ryhmät vuonna 1993, ja se tarjoaa luotettavan tavan varmistaa, että puutuotteet, kuten paperi ja puurakennusmateriaalit, ovat peräisin hyvin hoidetuista metsistä, joissa otetaan huomioon ympäristölliset, sosiaaliset ja taloudelliset näkökohdat.

FSC-sertifikaatin keskeiset piirteet ovat:

 1. Ympäristönsuojelu: FSC-sertifioidut metsät hoidetaan tavalla, joka suojaa biodiversiteettiä, vesistöjä, maaperää ja muita metsäekosysteemin tärkeitä osia. Metsänhoitokäytännöt tähtäävät kestävyyteen ja luonnonvarojen pitkäaikaiseen säilymiseen.

 2. Sosiaalinen vastuu: FSC edellyttää, että metsänhoitotoimet kunnioittavat paikallisten yhteisöjen oikeuksia ja tarjoavat heille mahdollisuuksia vaikuttaa metsänhoitoon, joka vaikuttaa heidän elämäänsä. Tämä sisältää myös työntekijöiden oikeudet ja turvallisuuden.

 3. Taloudellinen elinkelpoisuus: Vastuullinen metsänhoito FSC:n standardien mukaan myös tukee metsien taloudellista kestävyyttä tarjoamalla markkinoille korkealaatuisia puutuotteita ja tukemalla paikallistalouksia.

FSC-sertifioituja tuotteita käytettäessä kuluttajat ja yritykset voivat olla varmoja, että heidän ostamansa puutuotteet tulevat metsistä, joita hoidetaan kestävästi.

Lue lisää fsc-sertifikaatist Koskisen sivuilta.


PINTAKÄSITTELY


Tuotteitamme saa tällä hetkellä sekä koivu,- että kirsikkapuun pintaisina (eli käsittelemättöminä) sekä joko mustaksi tai valkeaksi käsiteltyinä.

Käsittelyssä käytämme Tikkurilan Helmi 30 kalustemaalia jolla on M1 luokitus, mitäs tämä luokitus oikein tarkoittaa?

Tikkurilan Helmi 30 on vesiohenteinen, puolihimmeä akrylaattimaali, joka on tarkoitettu sisätilojen pintamaalaukseen. Se on erinomainen valinta maalattaessa huonekaluja, ovia, listoja ja muita puu- ja metallipintoja. Helmi 30 on tunnettu kestävyydestään, helppokäyttöisyydestään ja hyvästä peittävyydestään. Maali kuivuu nopeasti ja kestää kulutusta sekä pesua, mikä tekee siitä ihanteellisen vaihtoehdon esimerkiksi keittiöihin ja kylpyhuoneisiin.

Helmi 30:n M1-luokitus viittaa sen ympäristö- ja terveysystävällisyyteen. Suomessa käytössä oleva M-luokitussysteemi arvioi rakennusmateriaalien päästöjä sisäilmaan, ja M1 on korkein mahdollinen luokitus. Se merkitsee, että maalista vapautuu erittäin vähän haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC), mikä tekee siitä erinomaisen valinnan terveydestä ja ympäristöstä huolehtiville kuluttajille.

Lue lisää Helmi 30 maaleista TIkkurilan sivuilta.

TUOTTEIDEN LASERLEIKKAUS

Käytämme tuotteidemme valmistuksessa laserleikkuria. Laserleikkurin käyttö korujen valmistuksessa tarjoaa monia etuja, jotka tekevät siitä ihanteellisen työkalun tässä tarkkuutta vaativassa teollisuudenalassa. Miksi olemme päätyneet käyttämään laserleikkuria?

 1. Tarkkuus ja yksityiskohtaisuus: Laserleikkurit mahdollistavat erittäin tarkan leikkaamisen, joka on ihanteellinen korujen monimutkaisten ja hienostuneiden muotojen toteuttamiseen. Ne pystyvät leikkaamaan pieniä ja yksityiskohtaisia kuvioita, jotka olisivat käsin työstettäessä vaikeita tai jopa mahdottomia.

 2. Monipuolisuus materiaalien käsittelyssä: Laserit voivat leikata monenlaisia materiaaleja, kuten muovit ja puu. Tämä mahdollistaa erilaisten korujen valmistuksen samalla laitteella, mikä lisää tuotantotehokkuutta ja luovien ideoiden toteuttamista.

 3. Nopeus: Laserleikkaus on huomattavasti nopeampaa kuin perinteiset manuaaliset leikkausmenetelmät. Se vähentää tuotantoaikaa ja mahdollistaa suurempien erien valmistamisen lyhyessä ajassa, mikä on erityisen hyödyllistä suurten tilausten ja korkean kysynnän aikoina.

 4. Toistettavuus: Kun malli on suunniteltu ja ohjelmoitu laserleikkuriin, sitä voidaan toistaa täsmälleen samanlaisena useita kertoja ilman laadun heikkenemistä. Tämä varmistaa korkean ja yhtenäisen laadun, olipa kyseessä sitten pieni tai suuri tuotantoerä.

 5. Vähäinen materiaalihukka: Laserleikkauksen tarkkuus tarkoittaa, että materiaalihukka on minimaalista. Tämä ei ainoastaan säästä kustannuksia, vaan on myös ympäristön kannalta kestävämpää.

 6. Turvallisuus ja puhtaus: Toisin kuin perinteisissä leikkausmenetelmissä, laserleikkauksessa ei ole suoraa kontaktia materiaalin ja leikkauslaitteen välillä, mikä vähentää työtapaturmien riskiä. Lisäksi se tuottaa vähemmän pölyä ja jätettä, mikä tekee työympäristöstä puhtaamman ja terveellisemmän.

  KORUJEN METALLIOSAT

  Meidän korumme valmistetaan käyttäen korkealaatuista ruostumatonta terästä, joka tulee luotettavalta suomalaiselta toimittajalta. Ruostumaton teräs on valittu materiaaliksi sen kestävyyden ja kauniin ulkonäön vuoksi. Jokainen metallierä testataan huolellisesti varmistaaksemme, että se ei sisällä haitallisia määriä nikkeliä.

  On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että lähes kaikissa metalliseoksissa on käytetty nikkeliä sidosaineena. Koruissa käytetyssä ruostumattomassa teräksessä nikkeliä on metallissa äärimmäisen pieniä määriä. EU:n tiukkojen rajojen ja standardien mukaisesti tehty testaus varmistaa, ettei nikkeliä liukene käyttämiemme metallien pinnasta määrää enempää, joka voisi olla haitallista. Tämä tarkoittaa, että korumme ovat turvallisia käyttää myös henkilöille, jotka ovat herkkiä tietyille metalleille.

  Me noudatamme EU:n direktiiviä 94/27/EY ja asetusta (EU) 2015/863, jotka määrittelevät selkeät raja-arvot nikkelin vapautumiselle koruista ja muista ihokosketukseen tulevista tuotteista. Nämä säädökset on suunniteltu suojelemaan kuluttajia ja varmistamaan, että käyttämämme materiaalit ovat turvallisia ja vastuullisesti tuotettuja.

  Sitoutumisemme laatuun ja turvallisuuteen tarkoittaa, että voit nauttia koruistamme huolehtimatta materiaalien laadusta tai turvallisuudesta.

  Näiden tiukkojen kriteerien takia hankimmekin tuotteemme Suomesta, jotta voimme olla varmoja niiden testauksesta ja alkuperästä, näin tuemme myös suomalaisia yrityksiä.


  PAKKAUSMATERIAALIT

  Olemme sitoutuneet ympäristövastuuseen kaikissa tuotantomme vaiheissa, mukaan lukien tuotteidemme pakkaamisessa. Kaikki pakkausmateriaalimme hankitaan suomalaiselta toimittajalta (Napakka), joka jakaa arvomme vastuullisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä.

  Käytämme tuotteidemme pakkaamiseen FSC-sertifioitua aaltopahvia sekä kierrätyspahvia. FSC-sertifiointi tarkoittaa, että käyttämämme pahvi on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä, jotka noudattavat tiukkoja ympäristö- ja sosiaalisia standardeja. Tämä varmistaa, että metsän ekosysteemiä suojellaan ja että metsätyöntekijöiden oikeuksia kunnioitetaan.

  Lisäksi tuotteet pakataan kauniisti ja käytännöllisesti paperipusseihin ja kangaspusseihin, jotka ovat uudelleenkäytettäviä ja kierrätettäviä. Kangaspussit tarjoavat pitkäikäisen ja kestävän vaihtoehdon myös tuotteiden säilyttämiseen.

  Kaikki paketit suljetaan ympäristöystävällisellä paperiteipillä, mikä varmistaa, että koko pakkausprosessimme on täysin kierrätettävä. Tämä pieni, mutta tärkeä yksityiskohta vahvistaa sitoumuksemme vähentää muovijätettä ja edistää kestävää kulutusta.

  Ympäristön huomioon ottaminen kaikessa toiminnassamme on meille tärkeää, ja olemme ylpeitä voidessamme tarjota asiakkaillemme vastuullisesti tuotettuja pakkausvaihtoehtoja, jotka eivät ainoastaan suojele tuotteitamme, vaan myös kunnioittavat planeettaamme.