Suomen suosituimmat koirarodut

Suomen suosituimmat koirarodut

Koirien maailma on täynnä monia ihastuttavia rotuja, jotka voivat tuoda iloa ja rakkautta perheeseesi. Tässä artikkelissa esittelemme kymmenen suosituinta koirarotua Suomessa vuonna 2022 ja kerromme niiden ominaisuuksista, jotta voit löytää sopivan koira-kumppanin elämääsi.

  1. Labradorinnoutaja (2580 rekisteröintiä)

Labradorinnoutaja on erittäin suosittu rotu, joka tunnetaan ystävällisyydestään, älykkyydestään ja hyväntahtoisuudestaan. Ne sopivat erinomaisesti perhekoiriksi ja ovat tunnettuja lapsiystävällisyydestään. Labradorinnoutajat ovat myös taitavia vesipelastajia ja nauttivat aktiivisesta elämästä ulkoillen ja leikkien.

Katso labradorinnoutaja-aheiset tuotteemme tästä


  1. Shetlanninlammaskoira (1279 rekisteröintiä)

Shetlanninlammaskoira, tuttavallisemmin "sheltti", on pienikokoinen paimenkoira, joka hurmaa omistajansa älykkyydellään ja valppaudellaan. Sheltit ovat uskollisia ja helposti koulutettavia. Ne nauttivat älyllisistä haasteista ja soveltuvat erinomaisesti harrastuskoiriksi esimerkiksi agilityyn tai tottelevaisuuskoulutukseen.

Katso shetlanninlammaskoira-aiheiset tuotteemme tästä


  1. Suomenlapinkoira (1251 rekisteröintiä)

Suomenlapinkoira on alkuperäinen suomalainen pystykorvarotu, joka on tunnettu hyväntahtoisuudestaan ja vahtikoiran ominaisuuksistaan. Ne ovat erittäin uskollisia ja kiintyvät vahvasti perheeseensä. Suomenlapinkoirat nauttivat ulkoilusta ja ovat usein innokkaita harrastamaan esimerkiksi tokoa tai jäljestystä.

Katso suomenlapinkoira-aiheiset tuotteemme tästä


  1. Kultainennoutaja (1250 rekisteröintiä)

Kultainennoutaja on ystävällinen, lempeäluonteinen ja helposti lähestyttävä rotu, joka sopii erinomaisesti perhekoiraksi. Ne ovat älykkäitä ja innokkaita miellyttämään omistajaansa, mikä tekee niistä myös hyviä palvelus- ja avustajakoiria. Kultainennoutajat ovat usein aktiivisia ja nauttivat vesileikeistä.

Katso kultainennoutaja-aiheiset tuotteemme tästä


  1. Saksanpaimenkoira (1226 rekisteröintiä)

Saksanpaimenkoira on monipuolinen ja älykäs rotu, joka on tunnettu lojaaliudestaan ja suojeluvaistostaan. Ne ovat erinomaisia perhe- ja vahtikoiria sekä soveltuvat erilaisiin palvelutehtäviin, kuten pelastuskoiriksi tai työkoiriksi. Saksanpaimenkoirat tarvitsevat runsaasti liikuntaa ja riittävästi aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Katso saksanpaimenkoira-aiheiset tuotteemme tästä


  1. Jämtlanninpystykorva (1199 rekisteröintiä)

Jämtlanninpystykorva on ruotsalainen pystykorvarotu, joka on erityisesti suosittu metsästyskoirana. Ne ovat aktiivisia, rohkeita ja älykkäitä koiria, jotka tarvitsevat säännöllistä liikuntaa ja mielenkiintoisia tehtäviä. Jämtlanninpystykorvat soveltuvat hyvin myös perhekoiriksi, jos niille tarjotaan riittävästi aktiviteetteja ja virikkeitä.

Katso jämtlanninpystykorva-aiheiset tuotteemme tästä


  1. Jackrussellinterrieri (961 rekisteröintiä)

Jackrussellinterrieri on pienikokoinen ja energinen rotu, joka tunnetaan rohkeudestaan ja seikkailunhalustaan. Ne ovat älykkäitä ja omistautuneita kumppaneita, jotka vaativat aktiivista elämäntyyliä ja paljon liikuntaa. Jackrussellinterrierit sopivat hyvin aktiivisille omistajille, jotka ovat valmiita tarjoamaan heille riittävästi aktiviteetteja.

Katso jackrurrellinterrieri-aiheiset tuotteet tästä


  1. Suomenajokoira (932 rekisteröintiä)

Suomenajokoira on perinteinen suomalainen ajokoirarotu, joka on erinomainen metsästyskoira. Ne ovat itsenäisiä, kestäviä ja vahvoja koiria, joilla on erinomainen hajuaisti. Suomenajokoirat tarvitsevat paljon liikuntaa ja tilaa liikkua, joten ne sopivat parhaiten omistajille, joilla on kokemusta aktiivisista ja itsenäisistä koirista.

Katso suomenajokoira-aiheiset tuotteemme tästä


  1. Kääpiösnautseri (888 rekisteröintiä)

Kääpiösnautseri on pienikokoinen rotu, joka on tunnettu eloisuudestaan, älykkyydestään ja seurallisuudestaan. Ne soveltuvat hyvin perhekoiriksi ja ovat usein leikkisiä ja energisiä. Kääpiösnautserit tarvitsevat säännöllistä liikuntaa ja riittävästi aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina.

Katso kääpiösnautseri-aiheiset tuotteemme tästä


  1. Karkeakarvainen mäyräkoira (845 rekisteröintiä)

Karkeakarvainen mäyräkoira on pieni ja rohkea rotu, joka on alun perin kehitetty mäyrästä metsästävänä koirana. Ne ovat itsenäisiä ja terävä-älyisiä koiria, jotka voivat olla hieman omistautumattomia, mutta silti rakastettavia perheenjäseniä. Karkeakarvaiset mäyräkoirat nauttivat haastavista tehtävistä ja ovat hyviä harrastuskoiria.

Katso karkeakarvainen mäyräkoira-aiheiset tuotteemme tästä


Muista, että jokainen koirarotu on yksilöllinen, ja jokaisella koiralla on omat tarpeensa ja persoonallisuutensa. Ennen lopullisen päätöksen tekemistä on tärkeää tutustua huolellisesti rotuun, sen tarpeisiin ja luonteenpiirteisiin. Harkitse myös rotuyhdistyksen tai kasvattajan kanssa keskustelemista saadaksesi lisätietoja kunkin rodun soveltuvuudesta elämäntilanteeseesi.

Takaisin blogiin

Tutustu laajaan koirakoruvalikoimaamme!
Valikoimassamme koirakoruja yli 200 eri koirarodusta 😍