Valmistele koti koiranpentua varten

Valmistele koti koiranpentua varten

Koiran ottaminen uudeksi perheenjäseneksi on jännittävä ja innostava tapahtuma. Uuden koiran saapuessa kotiin on tärkeää tehdä valmisteluja, jotta sekä koiralle että perheelle tarjotaan paras mahdollinen alku yhteiselle taipaleelle. Tässä blogipostauksessa jaamme vinkkejä siitä, miten voit valmistella kotia ja perhettä uuden koiran saapumiseen.

Kodin turvallisuus ja koiraystävällisyys:
Ennen uuden koiran saapumista on tärkeää tarkistaa kodin turvallisuus ja tehdä tarvittavat muutokset. Poista koiran ulottuvilta myrkylliset kasvit, kemikaalit ja pienet esineet, jotka voivat olla nieltäviä. Pidä huolta myös että koira ei pääse puremaan kytkettynä olevia sähköjohtoja. Varmista myös, että kodissa on rauhallinen ja viihtyisä paikka, jossa koira voi levätä ja tuntea olonsa turvalliseksi.

Koiran tarvikkeet ja ruokinta:
Hanki etukäteen tarvittavat koiran tarvikkeet, kuten ruokakuppi, juomakuppi, peti, lelut ja hihna. Valitse sopiva koiranruoka ja varmista, että sinulla on sitä tarpeeksi kotona koiran ensimmäisiksi päiviksi. Keskustele koiran kasvattajan kanssa koiran ruokinnasta ja häneltä saat tarvittaessa ohjeita sopivan ruokavalion valintaan. Monesti kasvattaja antaa koiranpennun mukaan alkupakkauksen pennulle sopivaa koiranruokaa.

Perheenjäsenten roolit ja vastuut:
On tärkeää keskustella perheenjäsenten kesken siitä, mitä vastuita ja rooleja koiran hoitoon liittyy. Jokaisen perheenjäsenen tulisi osallistua koiran hoitoon ja tarjota sille rakkautta ja huolenpitoa. Luomalla selkeät vastuunjako ja säännöt autetaan uutta koiraa sopeutumaan ja luomaan vahva side perheeseen.

Koiran koulutus ja sosiaalistaminen:
Uusi koira tarvitsee koulutusta ja sosiaalistamista, jotta se oppii tärkeitä taitoja ja sopeutuu ympäristöönsä. Ota ennakkoon selvää koiran varhaisesta kouluttamisesta tai selvitä onko lähelläsi harrastusryhmiä josta saat tukea ja opastusta koulutukseen. Aloita peruskoulutuksesta ja tottelevaisuudesta ja siirry vähitellen haastavampiin tehtäviin. Tärkeää on myös sosiaalistaa koiraa erilaisiin ihmisiin, koiriin ja ympäristöihin, jotta se oppii käyttäytymään hyvin eri tilanteissa.

Koiran terveys ja eläinlääkäri:
Varaa aika eläinlääkärille ja varmista koiranpennun rokotustarpeet. Eläinlääkäri voi antaa neuvoja koiran ruokinnasta, hoitotavoista ja antaa suosituksia mahdollisiin terveysongelmiin. Pidä yllä säännöllisiä eläinlääkärikäyntejä ja huolehdi koirasi hyvinvoinnista.


Uuden koiran saapuminen kotiin on jännittävä ja iloinen tapahtuma, mutta vaatii myös valmisteluja ja huolellista suunnittelua. Huolehtimalla kodin turvallisuudesta, hankkimalla tarvittavat koiran tarvikkeet, sopimalla perheenjäsenten vastuut, kouluttamalla ja sosiaalistamalla koiraa sekä pitämällä huolta sen terveydestä, varmistat onnistuneen alun yhteiselle matkallenne.

Toivotamme sinulle ja uudelle perheenjäsenellesi paljon iloa, rakkautta ja unohtumattomia hetkiä yhdessä!

Takaisin blogiin

Tutustu laajaan koirakoruvalikoimaamme!
Valikoimassamme koirakoruja yli 200 eri koirarodusta 😍