Koiran kanssa Veneily

Koiran kanssa Veneily

Veneily koiran kanssa voi olla upea kokemus sekä omistajalle että lemmikille. Kuitenkin, kuten kaikkiin ulkoilma-aktiviteetteihin, myös veneilyyn liittyy tiettyjä turvallisuusnäkökohtia, jotka on hyvä pitää mielessä. Tässä blogipostauksessa käsittelemme tärkeitä vinkkejä ja ohjeita koiran kanssa veneilyyn, jotta matka olisi mahdollisimman turvallinen ja miellyttävä.

Pelastusliivit: Ehdoton Turvavaruste

Vaikka suurin osa koirista osaa luontaisesti uida, pelastusliivit ovat välttämättömät veneessä ja laiturilla. Pelastusliivit eivät ainoastaan pidä koiraa pinnalla, vaan helpottavat myös sen pelastamista vedestä.

Pelastusliivejä valittaessa on tärkeää huomioida koiran paino ja turkin paksuus. Jos koiralla on pitkä ja paksu turkki, kastunut turkki lisää koiran painoa huomattavasti. Tällöin kannattaa valita suuremman painoluokan pelastusliivi. Kirkas huomioväri pelastusliiveissä on myös suositeltava, sillä se parantaa koiran näkyvyyttä vedessä ja voi pelastaa sen, jos se lähtee uimaan kauemmas veneestä.

Nostaminen Vedestä: Tukevat Kahvat

Pelästyneen tai panikoivan koiran nostaminen vedestä voi olla haastavaa. Pelastusliiveissä tulisi olla tukevat kahvat, jotka helpottavat koiran nostamista takaisin veneeseen tai laiturille. Varmista, että kahvat ovat tukevasti kiinni ja kestävät koiran painon.

Älä Sido Koiraa Veneeseen

Koiraa ei koskaan tule sitoa taluttimella kiinni veneeseen. Talutin voi muuttua hengenvaaralliseksi, jos koira yrittää hypätä veteen tai laiturille. Sen sijaan koiralle kannattaa luoda rauhallinen ja suojaisa paikka veneessä, mieluiten varjossa. Suora auringonpaahde voi altistaa koiran lämpöhalvaukselle, joten varjopaikka on erityisen tärkeä kuumina päivinä.

Matkasuunnitelma ja Tauot

Koiran kanssa veneillessä on hyvä pilkkoa pidemmät matkat etappeihin, jotta koira pääsee välillä maihin jaloittelemaan ja tarpeilleen. Muista tehdä kunnon ulkoilulenkki ennen veneilyä ja huolehtia, että koira saa jaloitella myös matkan aikana. Koiraa ei myöskään kannata ruokkia juuri ennen venematkaa, erityisesti jos sillä on taipumusta matkapahoinvointiin.

Yhteenveto

Veneily koiran kanssa voi olla turvallista ja hauskaa, kunhan huomioit muutamat tärkeät asiat. Pelastusliivit, varjopaikka, säännölliset jaloittelutauot ja oikea varustus ovat avainasemassa onnistuneessa meriseikkailussa. Pidä huolta, että koirasi on turvassa ja nauttii matkasta yhtä paljon kuin sinä itse. Turvallisia ja nautinnollisia veneilyhetkiä teille molemmille!

Takaisin blogiin

Tutustu laajaan koirakoruvalikoimaamme!
Valikoimassamme koirakoruja yli 200 eri koirarodusta 😍